Reparere kjøl på båt

Da var det min tur med å måtte reparere skrogskade. Når jeg skulle stoffe båten idag,oppdaget jeg en dråpe hengende under på kjølen. Jeg har fått et hull i kjølen på en 14-fots glassfiberbåt, og har liten erfaring med reparasjon av slike skader.

Reparere kjøl på båt

Har en 15 fots båt som desverre har ett lite hull forran i kjølen. Hullet er akkurat så stort at jeg kan stikke lillefingeren min igjennom. For mer utfyllende informasjon om hvordan du reparerer og utbedrer skader på din glassfiberbåt, se andre artikler på westsystem.

WEST SYSTEM epoxy til reparasjon og vedlikehold av sine båter.

Reparere kjøl på båt

Det er snakk om en robåt med kraftig kjøl på ca 16 fot. Tenkte jeg skulle prøve meg på å reparere den gamle glassfiber båten på hytta. Dersom båten har kjøl bør du legge på ei sponge. Slik startet behovet for inkontinentsbind: en skrue som holder kjølskinnen på. Jeg valgte derfor å satse på at båten ikke lakk etter at jeg var ferdig med å reparere. Siden godset er tynt i kjølen på en gammel plastbåt, bestemte jeg meg for å. Slik ser bunnen ut (se bilde til høyre) når kjølen er fjernet. Halvorsen mener at en riktig utført reparasjon gir en båt som er mer solid enn før.

Båten har vært på grunn og fått slått kjølen slik at det er en glippe på 2-4 cm.

Reparere kjøl på båt

Båten har stått på land på Storsand i Hurum, og dit har det blitt 21 turer. Nå er kjølbladet pakket inn i glassfiber og epoxy. Offeret ble festet i et tau og dratt under skroget på tvers av kjølen av båten til. Forige eier har bårt seg inn til dobbeltbunnen i båten. Hullet er som et skruehull \ pekefinger Hvordan reparerer jeg dette enklest mulig? En skadet kajakk av kompositt er forholdsvis enkel å reparere.

Båten som er omtalt i artikkelen blåste ned fra et tak og fikk slag og rivningsskader. Dersom man ikke er i direkte kontakt med kjøl eller baugpart, pleier en. Askeladden 505 med lekkasje under kjøljern. Demontere kjøljern og tette lekkasje. Demontert innredning monteres tilbake. Delaminert område utvendig repareres etter samme prosedyre som innvendig.

Bavaria 39 Cruiseren som mistet kjølen ved grunnstøting i Sverige gikk. Båten ble reparert i løpet av en måned og seiler i dag i fullgod stand.