Male over strietapet

Jeg skal pusse opp gammel leilighet og ett av rommene har strietapet fra 60-70-tallet. Denne orker jeg ikke fjerne, jeg vil bare male over. Jeg har ganske mye strietapet som jeg skal prøve å male, har sett mange har fått. Jeg malte over ganske gammel strietapet for noen år siden – under var det. Kan jeg male gammel strietapet, og hvordan gjør jeg i tilfelle dette? Så påføres ett strøk maling over det hele hvis det er samme farge som tidligere. På tidligere malt strie er det bare å male direkte i to strøk (etter støvsuging) – ett.

Male over strietapet

For noen år siden var en vegg uten strie nærmest for ufullendt å regne.

Vi har strietapet, men ønsker en glatt vegg. Etter montering skal limet tørke i 24 timer før overflaten males eller tapetseres. Kanskje male veggen hvit og så male over med den fargen jeg. Er det mulig å få et greit resultat bare med å male på strie. Det er ikke noe problem å male strie, men det går en del maling, legg godt på så. OG kan man bare legge den nye tapeten over den gamle? Kan jeg male over igjen eller går det Ann å fikse på en billigere måte? Jeg har malbar strie på veggen (som er malt x antall ganger fra før).

Male over strietapet

Har akkuratt stått ovenfor samme problemstilling , gammel strie som skulle bli. Du kan enten male rett på, eller legge en duk over før du maler. RULLESPARKEL: Med malerull er det lettere å få en jevn overflate. Man kan male rett over, eller med fordel bruke sammen med en duk. Vi skal legge tapet (eller strie eller hva det kalles; er sånn som skal males over) og lurer på hvor lenge man må vente med å male? Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male.

Aaaaaaah Om jeg bare kunne male istedet for å lete etter ektefeller…. Så plutselig fikk jeg da en søndag ånden over meg, og gikk løs på dette badetaket. Så må du gå over hele veggen og klippe bort evt. Sparkle tapetsert vegg – steg for steg. Jeg har tapetsert med Veggfornyer, og det ble helt fint, men da må man selvsagt likevel sparkle FØRST, og male etterpå. Det hender at folk som kommer hit skal male og går ut med tapet, ler Heidi.

Iren Bergheim ikke bare er «litt» over middels interessert i tapet. FORBEHANDLING Det er ikke noe problem å male gammel tapet og strie, men forarbeidet må gjøres riktig. Vi pusser opp svigerfars hus, og ser at han har brukt mye tekstil strie på veggene. Er det noen som vet om det er mulig å bare male over strien? Plankeveggene (les: tømmerveggene) var rette og fine, lett å trekke strie på. I ett rom (ca 10kvm) også fjerne halvpanel. Hva synes dere jeg burde gjøre før jeg legger på ny tapet?

La papiret sitte der og male over med grunning. Det må skjæres med kniv får å få hull på en ferdig malt strie. Glassfiberstrien dekker over små revner og ujevnheter på veggen, og er lett å male. Holder på å innrede loftet og vurderer å male rett på gipsen. Litt lei oppussing men vil jo helst gjøre et godt. Og bruker du en korthåret, slitt malerull, er du også nesten sikker på å få problem, fordi.

Når limet er tørt, kan du male over reparasjonen slik at den ikke synes.