Hjemmelaget saft med saftkoker

Safting er blitt trendy igjen, skal man dømme etter salget av saftkokere, silposer og saftflasker de siste årene. Plusstid viser her hvordan man lager saft. Riktignok hadde både husbonden og jeg vokst opp med hjemmelaget saft, og ripssaften er for meg selve smaken av barndom og Fjellborg.

Hjemmelaget saft med saftkoker

Dampkoking er den enkleste måten å lage saft på, da saften blir ferdig silt, og det er bare å fylle den på flasker rett fra. Av bærene kan du lage bringebærsaft, kirsebærsaft, ripssaft, solbærsaft, tyttebærsaft eller blåbærsaft. Jeg og mormor på trappa med hvert vårt glass av den rødeste saft. Så herlig med hjemmelaget saft laget på bær fra egen hage! Bærene må altså dampkokes i en spesiell gryte, en saftkoker.

Hjemmelaget pølse – hjort som er jaktet, slaktet og laget til pølse. Hjemmelaget rips og bringebærsaft – uten saftkoker<3. Hyllebær er ypperlig til saft Hjemmelaget saft er billig, godt og verdifullt tørstedrikke utenom melk, som vi selvfølgelig setter på frokost og kveldsbordet. Bruk saftkoker og følg instruksjonen. Pass på å etterfylle med kokende vann, altså det vannet som fordamper. Når bæra heng tunge på buskene i hage og utmark, kjem det dårlege samvetet snikande.

Burde eg ikkje safte og sylte alt eg ser? Mens jeg venter på hjelp til epleplukking, koser jeg meg med saftkoking.

Hjemmelaget saft med saftkoker

Formen min har ikke vært på topp i sommer, men takket være god. Invester i en saftkoker, eller gjør som meg og lån av foreldre eller besteforeldre. Først så fant jeg frem mine 2 saftkokere som jeg har arvet etter bestemødrene mine og rengjorde de skikkelig og tok all bæra ut fra frysa og. Når jeg reiste fra Sunnmøre til Halden i September, fikk jeg med den gamle saftkokeren til Mormor. Har lånt den for mange år siden, der jeg.

Når du holder på vil kjøkkenet fylles med dufter som bringer deg tilbake til barndommen og mormors kjøkken. Lag hjemmelaget syltetøy og saft av sommerens frukt og bær. Klikk her oppskriften på rips- og bringebærsaft uten saftkoker. Har du saftkoker så hvet jeg ikke hvordan det gjøres. Hjemmelaget Julepølse og Medisterdeig. INGEN TILSETNINGSSTOFFER: Ved å lage din egen saft, av naturlige, friske bær, får du en saft som er fri for tilsetningsstoffer. Jeg bare deler eplene i 4 og slenger de oppi saftkokeren, med stilk og steiner.

Du kan selvsagt bruke saftkoker om du har det, men jeg syns saften blir så utvannet på den. Fokuset er på hjemmelaget mat fra bunnen av.